Za dětmi do českobudějovické Arpidy přijeli olympionici, přivezli jim potřeby na kreslení

8. červen 2020

Návštěva z Českého olympijského výboru dorazila do českobudějovického centra pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením Arpida. Společně s paralympijským plavcem Arnoštem Petráčkem přijel lyžař Martin Jakš.

Ten vůbec neváhal, zda přijmout nabídku České olympijské nadace a obdarovávat děti nejen v Arpidě. „Zejména poté, co jsem skončil, je to nějaké propojení bývalé sportovní kariéry s tím, co člověk ještě může udělat pro další generace a všeobecně sport a veřejnost,“ řekl.

Na olympijských hrách ve Vancouveru byl Martin Jakš členem bronzové štafety na čtyřikrát deset kilometrů. Do Arpidy si mezi děti medaili přivezl. „Je to už deset let a vytahuji ji jen příležitostně při takových akcích. Je vždycky fajn zavzpomínat,“ komentoval.

Sportovci darovali dětem pastelky, propisky tužky a další potřeby na kreslení. Udělali jim tím radost a radost přinesou i výkresy a obrázky, které klienti Arpidy namalují. „To je přesně důvod, proč to děláme, pomoc, dobrý pocit, vidět radost u někoho dalšího,“ dodal Martin Jakš.

Sportovní ozvěny výsledkově

Fotbalisté Dynama České Budějovice v Karviné moc dobře nehráli, gól nepadl ani jeden, tak si Jihočeši vezou domů alespoň bod. Bohužel na seznamu zraněných hráčů se objevují další hráči.

Setkání bývalých hráčů Motoru České Budějovice ve Františkově u Suchdola nad Lužnicí

Nedaleko Suchdola nad Lužnicí se sešli bývalí hokejisté Motoru. Své bývalé spoluhráče svolal útočník Miroslav Bláha. „Stýskalo se mi po nich, dlouho jsme se neviděli. Vždycky jednou za rok je sem musím pozvat, aby byla nějaká sranda, každý má moc práce, tak aby se trochu uvolnili. Současný hokej sledujeme, ale tak podstatný pro nás není, my se spíš bavíme o zážitcích z dřívějška,“ prozradil.

Novinkou v extralize hokejistů je rozhodnutí, že se příští sezóna bude hrát bez hrozby sestupu. „S tím se bohužel neztotožňujeme. Jednak jsme dlouhodobým zastáncem přímého postupu a sestupu a na nedávno konané valné hromadě asociace profesionálních klubů jsme z nabízených variant hlasovali pro tu, která se nejvíce blížila našemu přesvědčení, to znamená variantu sestupové soutěže,“ reagoval generální manažer klubu ČEZ Motor České Budějovice Stanislav Bednařík.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související