Po postupu českobudějovických hokejistů do extraligy vzrostl zájem o permanentky

15. červen 2020 09:32

Motor České Budějovice prodává permanentní vstupenky na novu hokejovou sezonu, je o ně obrovský zájem. Vedení klubu dokonce zaznamenalo pětistovku nových žadatelů, kteří na první ligu vůbec nechodili.

Když si v létě 2019 fanoušci kupovali permanentky, nikoho ani ve snu nenapadlo, že neuvidí zápasy play off. Všechny překvapila pandemie koronaviru.

„Abychom vykompenzovali našim nejvěrnějším fanouškům ztrátu, dali jsme jim obrovskou slevu na extraligovou permanentku. Co se týká lístků, tak dostali všichni zpět zaplacené vstupné,“ říká marketingový manažer Motoru České Budějovice Tomáš Kučera.

Zájem permanentky na novou sezónu je obrovský. „Samozřejmě současná situace to trochu přibrzdila, ale máme asi 550 úplně nových permanentkářů, k tomu do 3. července mají blokovaná svá místa ti, kteří už permanentku měli. Je jich přes čtyři a půl tisíce, takže pokud by všichni prodloužili, bude to obrovský počet přes pět tisíc fanoušků s permanentkou,“ uvádí Tomáš Kučera.

Čtěte také

Vedení klubu si samozřejmě přeje zápasy před vyprodanými tribunami. Nad pandemií koronaviru ale ještě není vyhráno a stát se může, že omezení zasáhnou i sezónu 2020/2021. „Musíme se připravit na úplně všechny varianty. Stále věříme, že zvítězí zdravý rozum a v kraji, kde je snad patnáct nakažených, se nebudou dělat nějaká šílená opatření,“ dodává Tomáš Kučera.

To, že by fanoušci nemohli na stadion při prvním utkání Motoru v extralize, si neumí představit ani Pavel Vágner z fanklubu. „To mi přijde úplně neskutečný a doufám, že to tak nedopadne,“ komentuje.

Skalní fanoušek chodí na Motor 35 let. Permanentka, kterou už si zajistil, je pro něj samozřejmostí. „Už i konec sezóny byl pro nás mrzutý. Půl roku bez hokeje je hrozně dlouhá doba, chybí nám to. Nevím, co bychom dělali,“ doplňuje.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související