Desetiletí fotbalisté z Tábora vybojovali na domácím turnaji druhé místo. Důležitá je vnitřní motivace, říká trenér

29. červen 2020

V Táboře se odehrál turnaj desetiletých fotbalistů. Ondrášovka Cup patří pro tuto věkovou kategorii k největším a nejlépe obsazeným akcím v České republice. Domácí Tábor skončil druhý, hned za pražskou Spartou.

Malé fotbalisty z Tábora trénuje Jan Větrovský. „Snažili jsme se být co nejpozitivnější. Možná je to domácí prostředí pro ně těžší, než kdyby hráli venku, na druhou stranu mají za sebou podporu,“ komentoval.

Jeho snahou je vštípit dětem ofenzivní pojetí a nebojácnost. „Snažíme se hrát odvážnou hru, která je asi docela riskantní. Nevadí nám, pokud hráč zkazí náročnou rozehrávku, když je pod tlakem,“ popsal.

Čtěte také

Jeho slova potvrdil i brankář Štěpán Pecka, který byl na turnaji oporou týmu, ale jak už to bývá, ne všechno se povedlo na sto procent. „Hodně chválí, ale někdy nám i vynadají, třeba tady jsem pustil blbý gól, kdy mi to prolítlo kolem tyčky,“ přiznal.

Jeho spoluhráč Radim Šístek zase prozradil, že má v deseti letech docela smělé a odvážné plány. „Chtěl bych hrát za nějaký dobrý tým, třeba Manchester City, tomu hodně fandím,“ řekl.

Trenér Jan Větrovský byl s výkonem hráčů spokojený. Odměnu třeba v podobě zmrzliny ale nenabídl. „To je vnější motivace, já si myslím, že je lepší vnitřní motivace, kdy hráč chce vyhrávat sám a ne proto, že mu něco slibuji,“ vysvětlil.

Sportovní ozvěny výsledkově

Fotbalisté Dynama České Budějovice v nadstavbě Fortuna ligy prohráli s Mladou Boleslaví 0:2. V soutěži jako nováčci obsadili deváté místo. Rozhodující okamžik sobotního duelu popisoval trenér David Horejš: „Bohužel se stala ta nejhorší věc, že jsme dostali gól ze standartní situace, nechali jsme volného hráče. V tu chvíli jsme byli takoví opaření, myslím, že to a nás hodně padlo, a Boleslav svou zkušeností hru kontrolovala.“

Nohejbalový turnaj v Mydlovarech

Mydlovary na Českobudějovicku byly dějištěm nohejbalového turnaje ČEZ O pohár starostky obce. „S účastí jsme spokojení, je přihlášeno osm týmů, takže se akorát řeší způsob, jakým budeme hrát,“ chválil supervizor Spolku amatérských sportovců Mydlovary Milan Dolejší.

Nakonec nohejbalový turnaj vyhrálo družstvo ze Dřítně ve složení Josef Stulík, Marek Mach, František Bláha a Karel Tůma. Druhý skončil mydlovarský tým Plastik a třetí příčku obsadili hráči ze Zahájí.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související