Pandemie pozměnila program Lipno Sport Festu. Hlavní tváří zůstává Kateřina Neumannová

27. červen 2020 10:25

Za své druhé dítě považuje olympijská vítězka Kateřina Neumannová sportovní festival, který se každý rok koná v okolí Lipna. Proto ani na okamžik neuvažovala o tom, že by se letos Lipno Sport Fest kvůli koronaviru neuskutečnil.

V druhé polovině srpna se to tak bude u Lipna zase hemžit sportovci. „Festival připravujeme asi už podeváté, ale je pravda, že letošní rok je pro všechny pořadatele akcí komplikovaný,“ říká hlavní tvář akce Kateřina Neumannová.

Pandemie koronaviru ovlivnila uvažování účastníků stejně jako organizátorů akcí. „Myslím si, že se všichni snaží o to, aby se lidé mohli postavit na start společných akcí, protože to podle mého názoru mají rádi,“ komentuje olympijská vítězka.

Čtěte také

Lipno Sport Fest má už poměrně dlouhou tradici. „Vzniklo to tak, že mě oslovil kdysi dávno ředitel CzechTourism a měl zájem podpořit v České republice akce, které spojují sportovní a společenský význam. Nakonec se podařilo zrealizovat festival v jižních Čechách u Lipna a od té doby žije a získal si své pevné místo,“ vzpomíná Kateřina Neumannová.

Každý rok přináší nejen sportovní, ale také kulturní akce, ale koronavirus poznamenal pro léto 2020 konkrétní skladbu festivalového programu. „Jediné, co jsme s velkým smutkem museli oželet, jsou koncerty. Bohužel nejde dopředu odhadnout možnosti shromažďování, a protože se neplatí vstupné, neumíme ohlídat počty lidí, kteří by se přišli podívat,“ vysvětluje Kateřina Neumannová.

Ostatní program, tedy především ten sportovní, bude ale podle ní velmi bohatý. V okolí jihočeského moře vypukne festivalový rej 15. srpna.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související