Bárka svými úpravami evergreenů a předvelikonočním koncertem nadchla publikum

Hudební obsah Koncertních ozvěn od Tří lvů bude tentokrát vskutku svátečně jemný. A nadto je volba koncertu aktuální. Minulý týden se uskutečnilo ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice působivé vystoupení dvojice výborných hudebníků jmenující se Bárka, jednak s poukazem na přezdívku jednoho z protagonistů, jednak kvůli jistému, řekněme, metaforickému záměru.

Bárka nemá za sebou dlouhou plavbu, ačkoliv na její palubě jsou dva velmi zkušení instrumentalisté – Ivana Pokorná, harfenistka orchestru Národního divadla, a Pavel Barnáš, violoncellista Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

Ovšem během své dosavadní několikaleté plavby si Bárka získala mnoho vděčných posluchačů a příznivců elegantním pojetí klasické, filmové, populární, folkové a nakonec i rockové hudby.

Program Bárky u Tří lvů nesl název Vlídné tóny live s dotykem se stejnojmenným pořadem našeho rozhlasového studia. A Ivana Pokorná s keltskou harfou a Pavel Barnáš s violoncellem potěšili velmi spokojené publikum hojnými vlídnými tóny, počínaje Vltavou Bedřicha Smetany a hudbou Karla Svobody ze seriálu Cirkus Humberto konče.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související