Miki Ryvola se po mnoha letech vrátil na českobudějovickou rozhlasovou půdu, s Nezmary Pavlem Zajícem a Pavlem Jimem Drengubákem

Tentokrát vrátíme do éteru atmosféru a kouzlo jednoho nezapomenutelného a v několika směrech působivého koncertu, který se uskutečnil ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice před necelými sedmi roky.

Zakrátko osmdesátiletý Mirko Miki Ryvola – to je jméno drahé všem milovníkům a příznivcům trampské písničky – autor nezapomenutelných písniček, kytarista, zpěvák a společně s již nežijícím bratrem Wabim ústřední dvojice proslulých Hoboes.

Ač je rodilý Kladeňák, Miki Ryvola miluje jižní Čechy. Vystudoval střední průmyslovou školu keramickou v Bechyni a v 60. letech v lesích poblíž Kaplice vytvořil magickou trampskou osadu Fort Hazard, kam stále rád zajíždí.

Miki Ryvola se 22. října roku 2015 po mnoha letech vrátil na českobudějovickou rozhlasovou půdu, kde vznikly mnohé klasické nahrávky Hoboes. Na pódiu se setkal s kamarády z populárních jihočeských Nezmarů, s kytaristou Pavlem Zajícem a kontrabasistou Pavlem Jimem Drengubákem.

Výběrový záznam tohoto velmi pěkného koncertu otevře vlastně stále aktuální Jarní kurýr, následovat budou Poslední míle, Hejno vran, Letokruhy, Země tří sluncí a chybět nebude ani proslulá Bedna vod whisky.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související