Pokáč a jeho písničky s ukulele i kytarou, jak zazněly v budějovickém letním kině

„Budějce, tak jdeme na to?“ Těmito slovy uvítal Pokáč loni v červnu publikum v českobudějovickém letním kině Háječek. Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný, je jednou z nejoblíbenějších postav mladší české písničkářské scény.

Svou početnou obec příznivců a především příznivkyň tento jednatřicetiletý hráč na ukulele, kytarista a absolvent oboru otevřená informatika na fakultě elektrotechnické ČVUT oslovuje skrze sociální sítě, YouTube Pokáčovo kanál, alba, z nichž zatím poslední se jmenuje Antarktida, a samozřejmě také koncerty.

Český rozhlas České Budějovice zaznamenal vystoupení, které se uskutečnilo 16. června 2021 pod širým nebem v rámci Týdne v letňáku. A bylo jedním z prvních, které Pokáč absolvoval po pandemií zaviněné pauze. 

Co z tebe bude?, V lese, Jsem pozitivní, Cowboy, Zejtra je taky den, I když jsme plešatý a To si na Googlu vyhledejte. To jsou písničky, které jsme vybrali do Koncertních ozvěn od Tří lvů.

Vystoupení Pokáče v letním kině Háječek bylo jistě i zajímavým dokumentem doby, která se tak dynamicky proměňuje. Mimochodem, tento písničkář, který obsadil druhé místo v anketě Zlatý slavík 2021 v kategorii zpěváků, chystá velký koncert na 24. září do pražské O2 areny.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související