Kapitán Demo pobavil svým písničkovým humorem publikum v českobudějovickém rozhlase

„Vesmír má smysl pro humor. Já bych to nikdy nečekal. Neříkám, že nebyly jiné úspěchy v kariéře, ale Demo je logické vyústění toho, že je to prostě česky a že je to vtipné. To je vražedná kombinace.“

Tak se před více než dvěma roky svým osobitým humorem vyjádřil Jiří Burian k úspěchu svého Kapitána Demo v rozhovoru pro Český rozhlas České Budějovice.

Minule jsme v Koncertních ozvěnách od Tří lvů zavzpomínali na první půlku jednoho výjimečného, tak trochu rodinného vystoupení z dubna 2018. Tehdy se na pódiu studiového sálu Českého rozhlasu České Budějovice známý písničkář Jan Burian setkal s taktéž velmi talentovaným synem Jiřím.

Čtěte také

Než vystoupili společně v několika písničkách, předvedli oba Burianové, pokračovatelé slavného uměleckého rodu, svůj vlastní program. Jan u klavírního křídla a Jiří potom s kytarou.

Třiačtyřicetiletý hudebník, producent, DJ i moderátor Jiří Burian už má za sebou jako hudební tvůrce množství pozoruhodných spoluprací a sólových projektů. Jeho kapela Southpaw patřila ke stálicím českých festivalových podií. S Mikolášem Růžičkou tvořil dvojici Republic Of Two, která byla oceněna Andělem jako objev roku 2011. Jiří Burian také spolupracuje s Emmou Smetana.

Ovšem v posledních letech sklízí úspěchy zejména s písničkovým humorem jako Kapitán Demo, a to i při českobudějovickém rozhlasovém koncertu. Zazněly songy Něco pořádnýho, Láska, pokora a sluníčko, Českej humor nebo Ovce, přičemž v závěru se v několika skladbách Jiří Burian na pódiu studiového sálu spojil se svým otcem Janem.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související