Aneta Langerová složila Píseň pro Olgu při pohledu na fotografii první dámy

25. březen 2023

Paprsky lidskosti, hloubku a  oduševnělost vnáší do své tvorby i hlasu pozoruhodná  zpěvačka Aneta Langerová. Výmluvný dokladem je její vydařené zatím  poslední album  Dvě slunce, které se zrodilo v čase covidu. 

A Dvě slunce už září  při jarním turné, na němž Aneta Langerová vyjela  s kapelou a smyčcovým triem a které má druhý název Jak krásné je být milován  Tato zpěvačka též zaujala veřejnosti svou Písní pro Olgu, tedy  pro nezapomenutelnou  osobnost, manželku prezidenta Václava Havla, noblesní  první dámu a zakladatelku  Výboru dobré vůle.

„Byla jsem velmi poctěna, že mě Nadace Olgy Havlové oslovila. Vyslechla jsem si jejich přání a začala přemýšlet.“ To Aneta Langerová prozradila stran této neobyčejné písničky s charitativními záměry spojené, kterou ve spolupráci s klavíristou, producentem Jakubem Zitkem a souborem Maranatha Gospel Choir natočila v roce nedožitých devadesátin paní Olgy Havlové.

Poprvé ji před publikem zazpívala na benefičním koncertu  v Praze 14. března. A než Píseň pro Olgu zazní, ještě bych rád ocitoval v její souvislosti Anetina slova po tom, co před sebou měla fotografii paní Olgy: „Sedla jsem si ke klavíru a přirozeně začala zpívat o tom, co vidím v jejích očích a o víře v lidi, kteří mají dobrou vůli a dělí se o své štěstí s ostatními, kteří třeba takové štěstí nemají.“ 

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související