4 Tenoři s Budějovičákem Janem Křížem se dočkali ovací vestoje v posvátné Carnegie Hall

25. květen 2024

Ve čtvrtek tohoto týdne jsem byl v telefonickém spojení s populárním muzikálovým zpěvákem a také úspěšným režisérem Janem Křížem, který k jihu Čech a Českým Budějovicím náleží svým dětstvím i mládím.

Mluvili jsme o podrobnostech připravovaného srpnového milevského koncertu, na kterém se podílí naše českobudějovické rozhlasové studio a v jehož rámci vystoupí Jan Kříž jako sólista se slavným Rozhlasovým Big Bandem Gustava Broma s kapelníkem Vladem Valovičem.

Za několik hodin Jana čekalo historické vystoupení v současnosti velmi oblíbené sestavy 4 Tenoři na jedné z nejprestižnějších scén světa, v newyorské Carnegie Hall.

4 Tenoři sestávají vedle Jana Kříže z Mariana Vojtka, Pavla Vítka a Michala Bragagnola a jejich koncertní program From Broadway To Hollywood naplnil hlediště sálu Zankel a přilákal řadu významných osobností z České republiky, Slovenska i USA. 4 Tenoři za doprovodu formace Unique Quartet se dočkali ovací vestoje již během koncertu.

Velký ohlas vzbudila například česká verze Yesterday nebo upravená Vltava Bedřicha Smetany. Se 4 Tenory si dokonce zazpíval na lidovou notu čtyřicetičlenný folklorní soubor z Kyjova. Když jsem mluvil s Janem Křížem ráno po koncertu, tak byl pln radosti z vydařeného vystoupení a též z toho, že si vícenárodní publikum našlo v něm to své.

No, a to zmíněné Yesterday od Beatles, neboli Píšu vám s českým textem Zdeňka Borovce, vám v podání 4 Tenorů i s Jihočechem Janem Křížem a Unique Quartetem po rozhlasových vlnách posílám.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související