Zeleninové radosti a kouzla letní kuchyně
Letní studené polévky, fazolové lusky třikrát jinak, co je ratatouille, jak nejlépe upéct rybu na grilu či ohništi a něco ovocného nakonec. Na to se ve svém Kuchařském čarování zaměří kulinář Petr Stupka. Tématem jsou totiž zeleninové radosti a kouzla letní kuchyně.
Související
-
Letní okurková polévka
Osvěžující lehké jídlo, které oceníte v parných dnech. To je letní okurková polévka podle receptu Petra Stupky. Nevaří se, naopak se podává vychlazená z lednice.
-
Grilování – fígle, recepty na marinády, jak opéct rybu, sýr, ovoce
V dnešní době máme celou řadu možností, jak opékat maso a další pochutiny. Využít můžete živý oheň, plynové grily, elektrické grily nebo kameny rozehřívané nad žárem
-
Rybízový koláč z kyšky
Vláčný a zároveň velmi vydatný je koláč podle receptu Petra Stupky. Lehkou kyselost mu propůjčuje rybíz, takže se recept hodí na léto, ale můžete použít i mražené ovoce.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka