Zabijačkové speciality

Zabijačka je hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Nabízí reportáž a anketu ze zabijačky v Řásné, zabijačkové speciality a recept na zabijačkový prejt z Valašska.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Ovar

    Ovar bývá zpravidla prvním pokrmem při tradiční české zabijačce. Je to vařené vepřové maso z hlavy a laloku, případně kolene, boku i plece.

  • Jitrnice a pečený prejt

    Při zabijačce nejprve zpracovávají vnitřnosti, které rychle podléhají zkáze. Do vyčištěných střívek se v našich krajích nejčastěji plní takzvaný prejt, kousky se pak vaří.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.