Za tvrdý zásah proti fanouškovi na stadionu dostal budějovický fotbalový klub rekordní pokutu

15. květen 2023

350 tisíc korun má zaplatit fotbalový klub Dynamo České Budějovice. Rekordní pokuta padla za neadekvátní zásah bezpečnostní agentury při zápase s Jabloncem, a to proti fanouškovi hostujícího týmu.

Video, na kterém je vidět tvrdý zásah ochranky na fotbalovém stadionu v Českých Budějovicích, vzbudilo rozruch na sociálních sítích. Pracovníci bezpečnostní agentury se chovali neprofesionálně, použili nepovolené prostředky a fyzické násilí.

Jablonecký klub se poté důrazně ohradil proti zprávě Dynama z 2. května, ve které byli fanoušci Jablonce nařčeni z napadení. „Disciplinární komise svým verdiktem dala zapravdu naší výpovědi a našemu dokazování za pomoci kamerových záznamů ze stadionu a veřejně dostupných nahrávek fanoušků,“ uvádí ředitel komunikace jabloneckého klubu Martin Bergman.

„Zásah určitě nebyl v pořádku a mrzí mě, že k tomu incidentu došlo,“ reaguje Dušan Mendel, tiskový mluvčí českobudějovického klubu. „Byl to prostě neadekvátní zásah bezpečnostní agentury,“ dodává.

Čtěte také

Předseda představenstva budějovického Dynama Vladimír Koubek vyjádřil lítost a absolutní nesouhlas s počínáním některých členů ochranky. „Šlo o selhání jednotlivého člena pořadatelské služby,“ říká. A ten dostal v agentuře okamžitou výpověď.

Podle vyjádření policie se věc stále prošetřuje. Šéf bezpečnostní agentury situaci komentovat nechtěl, sám zvažuje odchod z českého sportovního prostředí.

Jablonecký klub si nechává čas na rozmyšlenou. „Necháváme si zatím otevřené různé cesty, jak budeme chtít očistit jméno našeho klubu a našich fanoušků,“ dodává Martin Bergman.

Kauza nekončí ani pro Dynamo České Budějovice. „Mám na stole příslušnou pasáž disciplinárního řádu a připravuji se na zpracování odvolání,“ potvrzuje Vladimír Koubek.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související