Z Budějovic přes NHL do Traktoru Čeljabinsk. Hokejista Lukáš Sedlák se ve světě neztratil

20. duben 2020

Odchovanec českobudějovického hokeje Lukáš Sedlák šíří slávu jihočeské hokejové školy po celém světě. Působil tři sezony v NHL, teď hraje ruskou KHL v Čeljabinsku. 

Svůj konec po tříletém působení v týmu Columbus Blue Jackets označuje za trochu hořkou tečku. „Tři roky v NHL se zdají dobré, jako sen každého hokejisty, ale každý chce vydržet co nejdéle. Začátek nebyl úplně špatný, ale postupně se to zhoršovalo a nakonec moje pozice v týmu trochu vymizela, a proto jsem se rozhodl pro změnu,“ popisuje.

V Rusku v Čeljabinsku se mu dařilo. Sbíral zápasy i kanadské body. „Myslím, že bylo vidět i na mém herním projevu, že jsem zase dostal větší chuť do hokeje a větší motivaci. Začátek v předsezoně byl těžší, než jsme si zvykli na nový styl a hřiště, ale potom nám to začalo jít, začalo nám to tam padat,“ vypráví.

Čtěte také

V Čeljabinsku přesto skončila sezona po základní části a Lukáš Sedlák prakticky okamžitě odjížděl domů. „Pak se začaly zavírat hranice kvůli koronaviru, takže vlastně bylo trochu štěstí, že jsme vypadli brzy, i když domů bych se asi nějak dostal. Já vždycky říkám, že všechna pro a proti se nakonec vyrovnají. Samozřejmě je škoda, že jsme se nedostali do play off, ale zase jsem mohl jet domů,“ říká.

Že by čeljabinský Traktor vyměnil na českobudějovický klub, v němž vyrostl, si v nejbližší době nedovede představit. „Momentálně asi ne, ale samozřejmě nevím, co bude. Třeba to příští rok nevyjde v Traktoru a budu potřebovat angažmá, takže Motor by byl určitě jednou z možností,“ dodává.

Motor je po sedmi letech zpátky v extralize. Lukáš Sedlák to má z Čeljabinsku domů do Českých Budějovic přesně 4010 kilometrů, ale putování jihočeského celku se stále snaží sledovat. „Občas kouknu na nějaký sestřih utkání nebo si s kondičním trenérem, který byl i mým kondičním trenérem, napíši, co se děje,“ potvrzuje.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související