Místo běhání na hřišti PlayStation a Člověče, nezlob se! Také sportovci tráví čas v izolaci

30. březen 2020

Nouzový stav a šíření nákazy koronavirem zaskočily celou Českou republiku. Znamená to velké narušení běžného režimu například i pro sportovce. Ti nyní vzkazují: Dodržujte pravidla, věnujte pozornost i těm nejtvrdším opatřením a všechno se zase vrátí do normálu.

Nádherný areál, krásně zelená tráva a ještě k tomu nová útulná tribuna. To jsou kulisy stadionu v Hluboké nad Vltavou. Přímo ze hřiště je vidět zámek, ale fotbalistu teď neuvidíte, i kdybyste se snažili sebevíc.

Na tréninky samozřejmě společně nemohou a Dennis Rottenborn ani samostatně nevybíhá do okolí. „Od trenéra zatím žádné plány nemáme, já mám navíc zraněný kotník, tak nikam nechodím,“ vysvětluje. Hluboká nad Vltavou hraje první A třídu, tedy druhou nejvyšší krajskou soutěž.

Profesionální hráči, jako třeba kapitán budějovického Dynama Tomáš Sivok, mají od kondičních trenérů pro toto období speciální plány. Ty ale fotbalistům v kraji nikdo nepřipraví, a tak fotbalová hvězda posílá do nižších soutěží vzkaz.

Čtěte také

„Vím, že kdo má rád fotbal, chtěl by strašně moc hrát, ale v tuto chvíli to nejde. Teď jsou udělaná všechna opatření proto, abychom se zbavili toho viru, a já pevně doufám, že se nám to podaří,“ připomíná Tomáš Sivok.

Kdy se tak stane, záleží i na individuálním chování fotbalistů. Dvaadvacetiletý Dennis Rottenborn nic neriskuje, spoluhráče nevyhledává, snaží se držet co nejvíc doma. „Převážně hraji na PlayStationu, ale to už mě moc nebaví. Když bylo hezky, tak jsme s přítelkyní hráli badminton a jinak každý večer hrajeme různé karetní hry nebo třeba Člověče, nezlob se!“ popisuje.

Problémy s pandemií nového typu koronaviru řeší třeba i fotbalista třetiligového Táborska Emmanuel Tolno z Guiney. „Také v naší zemi se objevila nákaza koronavirem, všichni se snaží dodržovat hygienu, nosí roušky. O sebe se nebojím, spíš o rodinu,“ říká.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související