Volejbalisté předčasně ukončili sezónu a začínají se připravovat na další, která je ale nejistá

6. duben 2020

Mezi úspěšné jihočeské sportovní kluby, kterým pandemie koronaviru předčasně ukončila letošní sezónu, patří volejbalový Jihostroj České Budějovice. Pro vedení to znamená především organizační starosti.

„Nejsme jediní sportovci, kterých se to dotklo, naše soutěž byla logicky rozhodnutím správní rady Českého volejbalového svazu zrušena,“ potvrzuje manažer Jihostroje Robert Mifka.

V tuto chvíli už se podle něj jednalo o správný postup. „Samozřejmě ze začátku nikdo nevěděl, jak dlouhé trvání to bude mít. I já osobně jsem byl k ukončování soutěže trochu zdrženlivější, ale teď si myslím, že už je to na místě, protože vyhlídky na dohrání jsou mizivé,“ dodává.

Manažer teď musí uzavřít letošní sezónu a už začít připravovat následující, která je ale velmi nejistá. „Otázkou je zejména její zabezpečení, ale i hráčský kádr. Snažíme se to řešit, ale momentálně nevíme, jak na tom budeme, je to složité,“ připomíná.

Sportovní hala v Českých Budějovicích se úplně uzavřela, zaměstnanci klubu už nesmí ani do kanceláří. Pracují tedy z domova a alespoň tráví podle Roberta Mifky víc času s rodinou.

Čtěte také

Mnozí sportovci se také pustili do aktivního boje s koronavirem. Například fotbalisté FC MAS Táborsko pomáhají seniorům. „Začali jsme dělat nákupy pro seniory, denně jezdíme do supermarketů dezinfikovat košíky a nákupní pásy. Z vlastní iniciativy jsme také začali sestavovat štíty pro lékaře, které distribuujeme mezi ordinace,“ popisuje trenér Miloslav Brožek.

Pikantní výhled na příští sezónu už mají hokejisté Motoru České Budějovice, kteří po zrušení play off jako vítězové základní části postoupili do extraligy. Ta by měla začít 18. září a hned první zápas přinese Jihočechům obrovský šlágr. Do Budvar arény dorazí hradecký Mountfield.

Právě do Hradce Králové před sedmi roky putovala extraligová licence. Výjimečnost zápasu vnímá i generální manažer Motoru Stanislav Bednařík. „Hodně dlouho jsme se v Budějovicích těšili na to, až si zase zahrajeme extraligu. Teď už známe rozlosování a hned první kolo pro naše domácí utkání nám přineslo velmi pikantního soupeře. Co od takového zápasu čekat? Zcela jistě vyprodanou Budvar arénu a tři body,“ věří.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související