Volejbalisté budějovického Jihostroje mistrovský titul neobhájí. Může za to koronavirus

19. březen 2020 10:22

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice vyhráli v sezoně Český pohár a úspěšně reprezentovali v těžké skupině Ligy mistrů. Titul v domácí soutěži ale neobhájí. Viník je jasný – koronavirus.

Sportovní halu a zimní stadion od sebe v Českých Budějovicích dělí pár metrů, prakticky jen řeka. Zatímco u ledu se slaví postup do extraligy, na palubovce panuje smutek z konce sezony, která je bez zlatých medailí.

Nezávidí tak trochu trenér volejbalistů René Dvořák svému kolegovi u kormidla hokejového Motoru? „Nezávidím, já jim přeji, že se dostali do extraligy, a nikdo se nebude ptát, jak to bylo. Oni si to navíc zaslouží, protože vyhráli základní část o víc než padesát bodů, tam je to naprosto bez diskuzí, i když je to touhle formou,“ říká.

Hokejisté vlastně mezi prvními udělali rázný krok, kvůli epidemii koronaviru ukončili soutěž a rozhodli o postupujících a sestupujících. Motor České Budějovice tak čekají v příští sezoně zápasy mezi elitou.

Čtěte také

Volejbalisté už také ukončili sezónu. Mistr vyhlášen není, pořadí zůstane, jak bylo v rozehrané základní části. Tedy první Karlovarsko, druhý českobudějovický Jihostroj, třetí Brno.

Když se trenéra René Dvořáka zeptáte, jestli by bral do jinak vynikající sezony druhé místo a stříbro z extraligy, odpoví dost jednoznačně. „Nebral, protože by se samozřejmě mělo hrát o titul, hraje se o postup do Ligy mistrů na příští rok. Já bych radši dělal svou práci, chtěl bych dokončit sezónu, abychom se mohli poprat o to, kdo je nejlepší v republice, ale samozřejmě ta situace je opravdu kritická a my musíme vyčkat na to, co se stane.“

Než se zase českobudějovická sportovní hala naplní po okraj a bude v ní tak skvělá atmosféra, jaká vládla při zápasech Ligy mistrů, budou si muset trenéři, hráči i jejich příznivci ještě nějakou dobu počkat.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související