Vodáci uctili závodem památku Karla Krejčího, který byl u zrodu areálu v Českém Vrbném

23. červenec 2018

Ve vodáckém areálu u Budějovic se vzpomínalo na Karla Krejčího. Dynamo hrálo premiéru s Třincem, do Tábora přicestoval Hradec Králové. Triatlonisté bojovali o pohár starosty obce Hlincová Hora. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Vodácký areál Lídy Polesné v Českém Vrbném u Českých Budějovic zažil v úvodu prázdnin zatěžkávací zkoušku. Vodáci připravili hned několik závodů v několika kategoriích. Jedním z nich byl také memoriál bývalého šéfa klubu Karla Krejčího.

„Karel Krejčí byl jeden z těch, kteří to tady vybudovali a my jsme měli na co navazovat. Nepochybuji, že by měl radost, že se dnes jezdí víc závodů na jedné trati,“ připomněl Jakub Prüher, účastník olympijských her v Barceloně, který převzal v klubu předsednickou štafetu.

Vodní slalomáři v peřejích připomněli památku Karla Krejčího. Triatlonisté honí Zajíce

Vítězem memoriálu Karla Krejčího ve slalomu na divoké vodě se stal jeho vnuk Jakub

V areálu Lídy Polesné se závodilo v peřejích. Martin Lindák dal dva góly a na jeden nahrál. Triatlonisté soutěžili u Mrhalu. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Cílem vodáků podle něj je, aby to v areálu žilo. Tomu pomáhá, že kolem vede cyklostezka z Budějovic na Hlubokou, která je opravdovou dopravní tepnou.

Slalomáři, závodníci na plastových lodích a paddleboardisté prý spolu navzájem nesoupeří. „Naopak mám pocit, že ta symbióza různých sportů na vodě je přínosná do budoucna. Slalomáři mohu navazovat na paddleboardu nebo na raftu a mohou jezdit po celém světě,“ řekl Jakub Prüher.

Jedním ze závodů bylo mistrovství republiky veteránů. Zúčastnil se ho bývalý reprezentant Československa Petr Štětka. „Karel by určitě měl radost, udělal se tady obrovský kus práce od té doby, co to vzali do ruky mladí. Memoriál je pocta. Jako se areál se jmenuje po Lídě Polesné, což je vodácká ikona, tak Karel byl také osobností tady, a proto má memoriál,“ dodal.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Triatlonový závod O pohár starosty obce Hlincová Hora je náročný, v cyklistické části musí závodníci dvakrát vyjet Hlincohorský kopec

V závodě triatlonistů O pohár starosty obce Hlincová Hora vyhráli Jiří Fencl a Jana Candrová. Pořadatelé zvolili náročné tratě. „Plave se okruh 750 metrů, pak je tady taková zvláštnost, že se z plavání běží asi 400 metrů do depa do kopce. Cyklistika je náročná, protože se jede dvakrát Hlincohorský kopec, a běh je také nahoru dolů. No, jsme na Hlincové Hoře, tak moc rovin není,“ popsal ředitel závodu Karel Strolený.

Jihočeští fotbalisté mají za sebou premiéry ve Fortuna národní lize. Dynamo České Budějovice porazilo Třinec 3:1, Táborsko prohrálo s Hradcem Králové 0:1.

Z mistrovství Evropy dvacetiletých volejbalistů si vezou stříbro tři Jihočeši – Polák, Humler a Šotola. Proti Rusku nevyužili dva mečboly, ale i tak je druhé místo obrovským úspěchem.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související