Věra Hlaváčková ztvárnila v Jihočeském divadle už přes sto hlavních rolí, scéně zůstává věrná

23. únor 2020

Herečka Věra Hlaváčková, Moravanka z Tišnova u Brna, která stále dává přednost vínu před pivem, přišla na jih Čech po absolvování brněnské konzervatoře a působení v Hradci Králové a Mahenově činohře v Brně.

Dnes má na svém kontě více než stovku hlavních rolí v Jihočeském divadle, získala jedenáct jihočeských Thálií a byla nominována i tu celostátní. Dostala se až do nejužšího finále.

Režisér Petr Zelenka byl tak očarován jejím výkonem na jevišti, že jí na tělo napsal hru Job Interviews, která se teď pod názvem Vera s jinými herečkami uvádí po celé Evropě.

Přesto je Věra Hlaváčková stále věrná domovské jihočeské scéně, i když si „odskakuje“ za seriálovými rolemi do Prahy. V současné době ji čeká na televizních obrazovkách premiéra komediálního seriálu o venkovských hasičích s názvem Co jste hasiči, kde ztvárnila roli starostovy sekretářky.

V Jihočeském divadle aktuálně hraje například v novince Společenstvo vlastníků, komedii Bačkorové, historické detektivce Ďáblův sluha nebo adaptaci známého filmu Pane, vy jste vdova! Kromě toho je autorkou pořadu Jihočeské televize Čtyři tlapky, v němž pomáhá hledat nové páníčky opuštěným psům a kočkám.

Čtěte také

Na své herecké cestě se potkala s mnoha slavnými lidmi. „Jsem přesvědčena, že ti, co nejvíc umějí, jsou velmi skromní a mnohem víc si váží té ušlé cesty než cíle,“ říká Věra Hlaváčková.

V Českých Budějovicích ji můžete potkat při procházkách s jejím boloňským psíkem Pepíčkem nebo u skleničky vína s manželem Martinem, moderátorem Českého rozhlasu. Zároveň je pyšnou matkou třiadvacetileté dcery Terezy.

A jak její muž zvládá pohled na milostné scény na jevišti? „Já jsem vdaná podruhé a mému prvnímu muži tohle všechno vadilo, i když k divadlu to patří. Jevištní pravda je jiná než ta ve skutečnosti, přesto to spoustě partnerů to vadí. Myslím si, že Martin je v tomhle neuvěřitelně psychicky zdravý, myslím, že to dokáže oddělit, a jestli s tím měl někdy problém, tak já jsem to nikdy nezaregistrovala,“ prozrazuje.

Spustit audio

Související