Venkovní koupací sezona končí. Kvůli malému zájmu už zavřeli v Prachaticích a Jindřichově Hradci

7. září 2023 11:12

Venkovní koupaliště pomalu ukončují letní sezonu. Své brány už zavřelo prachatické koupaliště Hulák i jindřichohradecký aquapark. Využít slunečné dny ale stále ještě můžete třeba na koupališti Škorna ve Vodňanech.

„Nám se tady líbí moc, hlavně dceři, protože ta má hrozně ráda vodu. Jezdíme do Vodňan za babičkou a automaticky chodíme i na místní koupaliště,“ říká Josef, který je aktuálně jedním z mála návštěvníků koupaliště ve Vodňanech.

K bazénu ještě přišel také Jaroslav Študent. „V létě je tady úplně narváno, o prázdninách sem nechodím, to si nezaplavu. Chodím vždycky spíš na začátku sezony a na konci,“ vysvětluje.

Provozní koupaliště Škorna ve Vodňanech Jan Kušnír si pochvaluje především návštěvnost v červenci. „To byl zájem velký, scházelo se tu klidně i 600, 800 lidí. Srpen byl slabší, protože víceméně polovina měsíce propršela,“ uvádí.

V Prachaticích už se veškerý plavecký život přesunul do vnitřního krytého bazénu, venkovní koupaliště Hulák je zavřené. „Sezona byla poměrně úspěšná, ale návštěvnost byla nižší,“ říká ředitel Sportovních zařízení města Prachatice Martin Kutlák.

„Za snížení návštěvnosti může pravděpodobně i zdražení vstupného, ke kterému jsme přikročili na začátku sezony. Pak také to, že byl znovu napuštěný Křišťanovický rybník, což je nejbližší možné koupání v blízkosti Prachatic,“ myslí si.

Vykoupat se na venkovním koupališti Škorna ve Vodňanech můžou lidé do konce tohoto týdne. Ještě déle, do 15. září, bude otevřená plovárna U Václava v Písku.

Spustit audio

Související