Univerzální nápadníček – jak dvacetkrát jinak upéct maso

Pečené maso je hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Nabídne univerzální nápadníček na dvacetkrát jinak upečené maso, poradí, jak připravit z výpeku omáčku či šťávu, a navíc bude řeč i o světově proslulé pečeni Wellington a dalších specialitách.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Oravská vepřová pečeně

    Recept na pečeni, které se také říká oravské maso, nabízí kulinář Petr Stupka. Příprava je snadná a vepřová krkovice pečená spolu se zelím, cibulí a slaninou chutná skvěle.

  • Kuře v sýru pečené na rajčatech

    V pořadu Kuchařské čarování se Petr Stupka podělil už o nespočet receptů. Jeden z nich pochází ze Švýcarska. Zkuste jednoduché a chutné kuře v sýru pečené na tomatech.

  • Hovězí maso po anglicku

    Maso po anglicku je způsob pečení, díky kterému je poté plátek ukrojený z pečínky uprostřed růžový. Zkuste doma připravit klasický „rostbíf“ podle návodu Petra Stupky.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.