Tanec, hudba i malování. Žáci základní umělecké školy v Třeboni předvedli svůj talent při happeningu ZUŠ Open

6. červen 2024 08:51

Masarykovo náměstí v Třeboni patřilo mladým umělcům. Místní základní umělecká škola se připojila k celostátnímu happeningu ZUŠ Open. Téměř čtyři desítky žáků předvedly svůj talent přímo v historickém centru.

Happening ZUŠ Open v Třeboni zahájil dechový orchestr základní umělecké školy. Náměstí bylo plné turistů, ale i rodičů, kteří si přišli poslechnout svoje děti. Umělci zpříjemnili odpoledne i náhodným kolemjdoucím. „Mně se to moc líbilo. Bylo to moc hezké, ale předem jsme o tom nevěděly, jsme tady skutečně náhodou,“ řekly Anežka a Květa, které přijely do Třeboně na výlet.

Náměstí tleskalo například Anně Ouškové, která na akordeon zahrála skladbu Vzpomínka. „No, měla jsem docela trému, ale bylo to fakt dobrý. Udělala jsem nějaké chyby, ale to nevadí. Mně se to líbilo a užila jsem si to,“ komentovala.

Kousek od pódia se usadili žáci výtvarného oboru, mezi nimi Eliška a Aneta. „Kreslíme spolužáky, kteří hrají. Je to docela těžké hlavně proto, že to představení je krátké, takže musíme kreslit strašně rychle,“ vysvětlily.

Ředitel základní umělecké školy v Třeboni Matouš Řeřicha označuje ZUŠ Open za velký den. „Spojuje vlastně celou republiku a když žáci mají něco, co se naučili, tak to mohou předvést,“ dodal.

Například taneční soubor vystoupil na náměstí v Třeboni s lidovou tvorbou. „Bylo docela vedro, ale dobré,“ usmívali se malí tanečníci.

Do happeningu ZUŠ Open v Třeboni se zapojily všechny čtyři obory místní základní umělecké školy – taneční, hudební, výtvarný a literárně dramatický.

Spustit audio

Související