Svatomartinské recepty
Kaldoun, husí pečínka a další dobroty, které patří ke svátku svatého Martina, připomíná ve vsém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Inspirujte se jeho recepty při přípravě svatomartinského posvícení.
Související
-
Jak správně péct svatomartinskou husu? Nejprve na prsou, pak na zádech
Když se pustíte do přípravy velké drůbeže, je nutné počítat s pozvolným a dlouhodobým pečením. Naprosto zásadní je zároveň průběžné podlévání a přelévání.
-
Báječný kaldoun ze zbytků hostiny
Je tu svatý Martin a s ním i posvícení. A protože o posvícení nesmí být ničeho málo, stane se, že naopak dost zbyde. Víte, že ze zbytků můžete vykouzlit další dobroty?
-
Martinské rohlíky a rohlíčky s nádivkou
Takzvané roháče, zahýbáky, vandrovnice nebo také martiny byly tradiční součástí výslužky čeládce na konci celoroční služby. Zpravidla se jednalo o pečivo z kynutého těsta.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser