Starý fóry s Tomášem Linkou, legendou české country and western

V únoru 2016 přivítalo publikum ve studiovém sále České rozhlasu České Budějovice country kapelu Starý fóry a spolu s ní velmi známého zpěváka, skvělého hráče na foukací harmoniku a také svou dřívější příslušností k obci Hoštice tak trochu Jihočecha Tomáše Linku.

Tomáš Linka byl členem kapely White Stars a spolu se svým kamarádem Michalem Tučným proslulých Greenhorns, s nimiž natočil takové nesmrtelné songy jako Já v poslední době, Hardy nebo Oranžový expres se strhujícím sólem na harmoniku.

Doposud je členem další slavné české kapely s úctyhodnou minulostí Fešáci. S ní je během dlouhé doby spojen také velkými hity, z nichž největší je jistě Paní má se má.

Vedle toho má Tomáš Linka, kterému letos 6. února bylo 75 let, vlastní skupinu Přímá linka a také má za sebou hostování právě s brněnskou formací Starý fóry, vedenou zpěvákem, kytaristou a autorem Jindrou Kameníčkem.

Čtěte také

Soubor Starý fóry vznikl před patnácti roky a nejprve spolupracoval se severočeským charismatickým zpěvákem, také jedním z Fešáků, Jindrou Šťáhlavským. Po jeho odchodu kamsi výš kapela Starý fóry hrála také s Tomášem Linkou, s nímž natočila i cenné album Jdu do toho s vámi. 

Pěknou atmosféru koncertu v roce 2016 určily tyto songy: Starý fóry, Znamení, Vendo, končím, jdu, Letní zpráva, Jolene, Navždycky tě v sobě mám a  Jitro vchází oknem.

Skupina Starý fóry se tehdy ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice představila po boku Tomáše Linky ve složení: kapelník, zpěvák a kytarista Jindra Kameníček, zpěvačka Marta Margoldová, klávesista a zpěvák Milan Potůček, kytarista Petr Baláš, baskytarista Ivan Hrubý, bubeník Ondřej Potůček a zpívající houslista Jakub Výborný.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související