Ať mi není líto, Při mně stůj, John Wood a další písničky z rozhlasového koncertu Radůzy

V adventních dnech roku 2023 vystoupila ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice oblíbená a osobitá česká písničkářka Radůza, která si připravila velmi působivý vánoční program. Byla to vpravdě důstojná tečka za rozhlasovým koncertním rokem.

Z koncertu jsme připravili sváteční sestřih pro odpolední vysílání na Štědrý den. Ten výběr měl samozřejmě jasné dramaturgické zadání, a to koledy a písničky s vánočním časem pojivé.

Vystoupení Radůzy však zahrnovalo ještě řadu pěkných skladeb, které se z tematických i časových důvodů do svátečního pořadu vejít nemohly, a tak se k některým z nich vracíme v Koncertních ozvěnách od Tří lvů.

Půjde o starší songy, ale také písně novější – a při nich propojuje Radůza své pojetí šansoniérství s originálními básnickými obrazy, v jednom případě kombinuje češtinu s francouzštinou a střídavě se doprovází na akordeon, elektrickou kytaru nebo ukulele.

A toto jsou vybrané položky z vystoupení Radůzy, které se uskutečnilo 14. prosince 2023 v Českém rozhlase České Budějovice: Při mně stůj, Le fin de bons temps, Těžký věci, John Wood, Ať mi není líto a Nech to plavat.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související