Rozhlasový koncert Robert Křesťana a Druhé trávy zanechal hluboký dojem a ozvláštní sváteční dopoledne

Pro výjimečný čas velkopátečního dopoledne jsme připravili záznam z první poloviny koncertu Roberta Křesťana a vynikající kapely evropské špičkové úrovně Druhá tráva z loňského listopadu ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice.

Druhá tráva sice vyšla před více než třemi desítkami let z bluegrassu, ale hudební výraz této skupiny je nepochybně širší a bohatší, směřující i ke country and western a k folk-rockovému písničkářství. 

Za těch více než 32 let udělali Robert Křesťan a Druhá tráva svým příznivcům radost plejádou nezapomenutelných alb. Mají jich v Čechách a USA na kontě dvě desítky.

Skupina Druhá tráva, která spolupracovala také s jihočeskou písničkářkou Pavlínou Jíšovou, je několikanásobnou držitelkou ocenění Anděl v kategorii Folk a country. Oceněno bylo též předposlední album Díl první. A Robert Křesťan již vstoupil do Síně slávy České hudební akademie.

Vlčí oči, Vejdi po špičkách, Tažný koně, Ukolébavka pro mne, Malé zrnko písku, Víš, co se říká, Dřív než se rozloučíme a Úsměv Cyrana, to jsou písničky, které osobitým a velmi působivým způsobem zazpíval Robert Křesťan a na mandolínu zahrál spolu s bandžistou Lubošem Malinou, hráčem na dobro Lubošem Novotným, kytaristou Radkem Hlávkou, basistou Tomášem Liškou a bubeníkem Martinem Novákem ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice na konci listopadu roku 2023 v první polovině koncertu, který v publiku zanechal velmi hluboký dojem.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související