Legendární písničkář Vojta Kiďák Tomáško se o svatém Valentýnu dočkal U Tří lvů potlesku vestoje

Speciální Koncertní ozvěny od Tří lvů mají své místo rovněž v dopoledním svátečním vysílání Pondělí velikonočního. V jiném výrazném dni, na svatého Valentýna, tedy 14. února, otevřel jarní sérii koncertů ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice recitál legendy českého folkového a trampského písničkářství Vojty Kiďáka Tomáška.

V Českých Budějovicích dlouho nevystupoval, a tak si jeho příznivci a fandové tohoto žánru nenechali ujít příležitost poslechnout si jej po čase a zcela zaplnili rozhlasový sál, přičemž písničkáře odměnili i potleskem vestoje.

Vojta Kiďák Tomáško, teplický rodák, který většinu svého život prožil v Lokti nad Ohří, pomáhal vytvářet podobu českého folku jako zakladatel a důležitý člen skupiny Roháči, ale též svou sólovou kariérou.

Je správné připomenout, že Vojta Kiďák Tomáško má přátele mezi proslulými jihočeskými folkaři a třeba se členy kapely Nezmaři natočil své poslední album.

Nabízíme vám ve sváteční čas k poslechu výběr z nedávného koncertu Vojty Kiďáka Tomáška, jenž  byl na přelomu 70. a 80. let poctěn třemi Portami a v dubnu oslaví sedmasedmdesáté narozeniny.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související