Osobité hudební pozdravy z Beskyd, z Lysé hory a Kněhyně. Finále rozhlasového koncertu Kaczi

O svátečním dopoledni pátého července jsme odvysílali první část velmi zdařilého vystoupení osobité a půvabné písničkářky Kaczi z letošního dubna ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Tentokrát se o svatováclavském večeru můžete těšit na sestřih z druhé poloviny z tohoto koncertu, který byl významným zastavením letošního jarního rozhlasového turné.

Kaczi seznámila publikum se svým posledním albem Kněhyně, které nese jméno jednoho z vrcholů jejích milovaných Beskyd. Byla to vlastně zároveň taková poutavá hudební pozvánka k návštěvě tohoto půvabného moravského kraje.

Dvaatřicetiletá Kaczi, vlastním jménem Kateřina Kouláková, rodačka z Frýdku-Místku, nominantka na Cenu Anděl 2021 v kategorii Zpěvačka roku, hraje na klavír, kytaru, akordeon i ukulele. V jejím poetickém světě se potkává láska k beskydské přírodě s osobními citovými prožitky.

Kaczi na podiu U Tří lvů vystoupila společně se svou sestrou, klávesistkou i zpěvačkou Lucií Mertou Koulákovou. A Koncertní ozvěny začínají právě jímavým písničkovým pozdravem z Beskyd, přesněji řečeno z Lysé hory, s jistým budějovickým příznakem a také s milou podporou dvou posluchaček z publika přímo na podiu. Nechybí ani titulní song zmíněného alba Kněhyně a další zajímavé skladby v podání Kaczi.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související