Sport, koncerty a další letní vyžití. Kateřina Neumannová připravuje další ročník festivalu u Lipna

4. březen 2024

Lipenský sportovní festival se uskuteční těsně po olympijských hrách v Paříži. Třináctý ročník nabídne od 16. srpna desetidenní maraton s nabitým programem, včetně cyklistického a běžeckého závodu. Akci už teď připravuje její zakladatelka, ředitelka a pochopitelně i pravidelná aktivní účastnice, olympijská vítězka Kateřina Neumannová.

Za dvanáct let konání se Lipno Sport Festival vyprofiloval ve velkou akci. Zábava je u přehrady doslova od rána až do pozdního večera. „Chystáme opět program pro celé rodiny, sport, koncerty a další letní vyžití,“ říká Kateřina Neumannová.

V neděli 18. srpna se odehraje už tradiční bikerský podnik ČEZ Kolem Lipna. V sobotu 24. srpna cyklisty vystřídají běžci, kteří se postaví na start oblíbeného ČT Lipenského půlmaratonu. „Už nyní jsme otevřeli registrace do obou závodů,“ dodává Kateřina Neumannová a odkazuje na webové stránky festivalu.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.