Sladké pečivo s mákem, medem a dalšími dary podzimu

14. listopad 2023

Unikátní švestkový makovec, starodávný medovník i bezlepkové makové lívanečky. Recepty na sladké pečivo, ve kterém hrají významnou roli mák, med a další podzimní dary, nabízí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. K tomu připraví několikero horkých nápojů vhodných pro tento čas.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Bramborka s mákem

    Na dosud neznámé a přitom vynikající jídlo narazil před nedávnem kuchař Petr Stupka. Bramborka jej natolik zaujala, že si od maminky svého kamaráda vyžádal recept.

  • Švestkový koláč s mákem a tvarohem

    Recept na netradiční koláč, v němž se snoubí švestky, mák a tvaroh, poslala do pořadu Dámská jízda posluchačka Blanka z Táborska. Vyzkoušejte dezert z několika vrstev.

  • Dýňové muffiny

    Sladké dobroty připravovala paní Lucie na Střítežském dýňování. Úspěch sklidily například její muffiny s nutellou. Recept si od ní tedy vzal autor Kuchařského čarování.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.