Skiareály nabízí seniorům výhodné ceny, někde mohou lyžovat i zadarmo

8. leden 2020 11:42

Výhodné lyžování pro seniory nabízí řada skiareálů v Česku. Například na Lipně lyžaři nad 70 let pořídí celodenní skipas za 20 korun. Za polovinu ceny skipasu pro mládež, tedy 200 nebo 165 korun, si užijí sjezdovky na Zadově a Nových Hutích.

Pokud lidé starší 60 let vyrazí na Monínec nedaleko Tábora, mohou si zalyžovat zadarmo každé první pondělí v měsíci.

„Jsem tady podruhé. Letos jsme se dozvěděli o tom, že to bude pro seniory první pondělí zdarma, tak proto jsme přijeli,“ říká dvaašedesátiletá Marcela, která je letos na lyžích poprvé.

Na Monínec dorazila společně se svými kamarády. „Lyžuje se tu moc pěkně, je tu málo lidí a je to fajn,“ komentuje jeden z nich. „Pro ně, kteří lyžují v Alpách, je to takový cvičný kopec, pro mě je to akorát,“ dodává s úsměvem Marcela.

Čtěte také

Seniorské slevy jsou podle ředitele skiareálu Monínec Jaroslava Krejčího v současnosti standardem ve většině skiareálů v zemi. „My si pořád říkáme, že seniorská klientela je velmi příjemná a pohodová, a chceme jí dát nějaký dárek. Vypadá to, že se to povedlo, protože jich už jezdí asi dvě stovky,“ uvádí.

S padesátiprocentní slevou můžou lyžovat senioři na šumavské Kvildě. Skiareál tam podle vedoucího Richarda Jirouše nabízí zábavu i dalším návštěvníkům bez věkového limitu. „Máme i prostor vhodný pro bobování a sáňkování, je volně přístupný. Funguje také vlek pro nejmenší lyžaře, takže každý si tu může najít své místo,“ připomíná.

Slevy seniorům poskytují i další skiareály v regionu. Většina z nich ale zatím stále čeká na lepší počasí, které umožní spustit vleky. 

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související