Skiareál Lipno dokončuje přípravy před sezónou. Nabídne novou lanovku i sjezdovky

1. prosinec 2019 10:48

Novou lanovou dráhu i dvě sjezdové tratě nabídne lyžařům v nadcházející sezóně Skiareál Lipno. Přípravy na zimu tu vrcholí, technici kontrolují zařízení, správci vybírají instruktory i další personál.

Techniky ve Skiareálu Lipno teď potkáte takřka všude. Každou sedačku i každý sloup je nutné zkontrolovat. Dokončují se i práce na nové lanové dráze, která propojí část obce Lipno nad Vltavou se Slupečným vrchem.

Pod lanovkou povedou dvě nové sjezdovky. „Jedna bude 800 metrů dlouhá a bude pro rodiny s dětmi v modrém profilu, takže velmi pohodová. Druhá sjezdovka bude zábavná, bude to 500 metrů dlouhý snow cross, navazujeme tím na koncept zábavy,“ popisuje mluvčí skiareálu Vojen Smíšek.

Skiareál má v databázi zhruba 200 instruktorů. V hlavní části zimní sezóny každý den středisko obsluhuje přes sto lidí. Zaměstnanců tu mají díky celoročnímu provozu dostatek. „Skiareál nežije jenom v zimě, ale i v létě, kdy se dělá spousta prací. Kromě instruktorů teď sháníme personál na obsluhu lanových drah a zasněžování, v podstatě na takové to technické zázemí, které je potřeba k zimnímu provozu,“ doplňuje Vojen Smíšek.

Čtěte také

Zasněžování můžou správci areálu spustit ihned, jakmile se teplota bude delší dobu držet pod nulou. Problémy s nedostatkem vody středisko nemá, bere ji přímo z lipenské přehrady.

„Skiareál má zasněžovací systém, který do současnosti čítal zhruba šedesátku děl. Přidali jsme dvě sjezdovky, ty samozřejmě také pokryjeme zasněžovacím systémem a doplňujeme nová děla, abychom sto procent skiareálu byli schopni pokrýt technickým sněhem,“ říká Vojen Smíšek.

Zahájení sezóny se bude odvíjet od počasí. Minulá zima byla na Lipně rekordní, na sjezdovkách se lyžovalo až do konce března.

Spustit audio

Související