Šílené výčitky – další kniha autorky bestsellerů Manželovo tajemství a Sedmilhářky

6. červen 2018

Stačí malá chvilka nepozornosti… Tak zní podtitul knihy Šílené výčitky, kterou napsala úspěšná australská spisovatelka Liane Moriarty. Zalistovala jí autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová.

Pedantská účetní Erika a bohémská violoncellistka Clementine toho mají společného opravdu jen velmi málo, ale přesto jsou prakticky odjakživa nejlepší kamarádky. Jenže zatímco bezdětná Erika by pro Clementine strčila ruku do ohně, nábožně lpí na každém slovu své kamarádky a s oblibou jí radí, jak vychovávat dcery, Clementine se do téhle role nechala kdysi vmanévrovat svou soucitnou matkou a po většinu času jí ta její otravná obdivovatelka pořádně leze na nervy.

Falešný román je příběh dívky, která se hlavně nechce v životě namáhat

Kniha Falešný román české autorky Magdaleny Mintové

Jiskřivý román o strastiplné cestě za štěstím s vynaložením minimální námahy v krutém světě kapitalismu. Takový popis má na obálce kniha Falešný román české autorky Magdaleny Mintové.

A pak jednoho krásného, slunečného dne pozve obě i s jejich manžely, Samem a Oliverem, Eričin soused na grilování. Co se na nějaké obyčejné garden party mohlo přihodit tak strašného, že teď všichni litují, že pozvání přijali?

Autorka knihy Šílené výčitky Liane Moriarty pochází z Austrálie. Jejím zatím nejúspěšnějším titulem je Manželovo tajemství. Kniha se hned druhý týden po vydání vyhoupla na první místo prestižního žebříčku bestsellerů New York Times, prodalo se jí přes milion výtisků ve více než 35 zemích po celém světě, včetně České republiky. Úspěch ale sbíraly i další tituly, například Sedmilhářky se už staly i předlohou televizního seriálu.

Spustit audio

Související