Falešný román je příběh dívky, která se hlavně nechce v životě namáhat

18. duben 2018

Jiskřivý román o strastiplné cestě za štěstím s vynaložením minimální námahy v krutém světě kapitalismu. Takový popis má na obálce kniha Falešný román české autorky Magdaleny Mintové.

Román vydal Knižní klub, zalistovala jím autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová. „Je to takové oddychové čtení, věřím, že vás pobaví,“ komentovala.

Hlavní hrdinka knihy Ema Studená je naprosto spokojená se svým životem. Je jí sedmadvacet let, je přitažlivá, nemusí se zmítat v žádném komplikovaném vztahu (nezmítá se totiž v žádném vztahu), má kde bydlet a do práce nechodí, jelikož se o její obživu zatím stále stará bohatý otec. Chová se trochu dětinsky, ale prozatím jí to všichni trpí a otec jí peskuje jen tak, aby ulevil svému svědomí. Vždyť Ema píše román, tak potřebuje zázemí a pohodu, že? Dokonce má i psací stroj. Psací! Tak to musí být pravda.

Jak nahlodat něčí sladký život? Temné téma má thriller Poslední paní Parrishová

Kniha Poslední paní Parrishová

Společným debutem dvou amerických sester je kniha Poslední paní Parrishová. Vydali ji pod pseudonymem Liv Constantine. Nyní vyšla v češtině v nakladatelství Domino. Thrillerem zalistovala autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová.

Jenže co když jednou do stránek Emina falešného kriminálního románu otec nahlédne a zjistí, že krvavým zločinem je především přehršel Eminých poznámek nejen na jeho adresu, ale rodinu, společenský smír a vesmír vůbec? To pak pohár trpělivosti přeteče a Ema musí z domu. Do reality, bez kreditky. S naprosto šíleným šatníkem.

Ani to neovlivní její sobecké smýšlení a Ema je odhodlaná, že jako chudinka žít nebude. A tak se snaží navázat vztah s bohatým mužem, kterého původně s pýchou odmítla, protože se jí ho snažili „dohodit“ její zoufalí rodiče. Má za to, že z problémů jí mohou pomoct jen a pouze peníze. Postupně svým chováním zklamává všechny své blízké, ale ani to jí nemůže zastavit…

Spustit audio

Související