Ono samo se to… Zasmějte se nad historkami ze života jedné ženy

30. květen 2018

Minulý měsíc vyšla kniha historek, o nichž jejich autorka tvrdí, že jsou praštěné a budete při nich slzet smíchy. Na 153 stránek se jich vešlo 31. Knihou Ono samo se to… zalistovala Mirka Nezvalová v pořadu Dámská jízda.

„Až se začtete do příhod všedního dne, zjistíte, že mnohé se mohlo přihodit vám, jen to možná neumíte tak zajímavě popsat, třeba historky skryté pod titulkem Blondýna za volantem. Zkrátka ideální kniha pro chvíle, kdy se potřebujete zasmát,“ hodnotí Mirka Nezvalová.

Autorkou knihy Ono samo se to… je Kristina Hlaváčková. V literárním světě není nováčkem, vyšla jí už například trilogie Dračí oči.

Falešný román je příběh dívky, která se hlavně nechce v životě namáhat

Kniha Falešný román české autorky Magdaleny Mintové

Jiskřivý román o strastiplné cestě za štěstím s vynaložením minimální námahy v krutém světě kapitalismu. Takový popis má na obálce kniha Falešný román české autorky Magdaleny Mintové.

Kristina Hlaváčková pochází z Prahy, ale část svého dětství strávila s rodinou v Nigérii a v prvních školních letech střídavě navštěvovala základní školu v Čechách a internátní, později výběrovou americkou školu v Nigérii. Tam také začala psát.

V roce 1997 získala výběrové stipendium a strávila rok na střední škole v Minnesotě, kde poznala jednu ze svých životních lásek – keramiku a poprvé odmaturovala, druhou maturitu absolvovala v Čechách.

Psaní je její volnočasovou aktivitou, vedle toho se věnuje keramice a fotografování. „Její historky vás možná přesvědčí, že smát se můžete i ve chvíli, kdy je vám spíš do pláče,“ dodává Mirka Nezvalová.

Spustit audio

Související