Sedm pokrmů, které jsou spojeny s židovským šabatem, a další zajímavé pochutiny

I méně známým gastronomickým tradicím či přímo rituálům se ve svém Kuchařském čarování věnuje Petr Stupka. Zaměří se na židovský šabat. Bude řeč o sedmi konkrétních pokrmech – chléb chala, sekaná játra, gefilte fiš, masové knedlíčky, bramborový kugl, dušený cholent a nudlový cimes – a dalších zajímavých pochutinách s původem na různých místech světa a tisíciletou tradicí.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Malý chlebový receptář

    Chléb je základní součástí našeho jídelníčku. Co takhle zkusit upéct bochník doma? Kulinář Petr Stupka nabízí základní recept na chléb, ale i tipy  na různé varianty.

  • Staročeská polévka s nahým ovsem

    Tradiční zimní polévky připravovali naši předkové velmi často s vařenými obilkami, vločkami, krupkami a zeleninou. Kulinář Petr Stupka nabízí recept na staročeskou polévku.

  • Zimní saláty našich předků

    V dnešní době si můžeme dopřát nejrůznější zeleninu po celou zimu. Přesto Petr Stupka nabízí inspiraci na saláty ze surovin, které měly k dispozici dávné hospodyňky.