Rekonstrukci Budějovické ulice v Táboře provázejí problémy v dopravě

10. červenec 2018 15:37

V Táboře začala rekonstrukce Budějovické ulice. Ta patří mezi páteřní komunikace ve městě. Denně po ní projede 15 tisíc aut, která teď musí využívat objízdné trasy. Působí to problémy v dopravě.

„Na Čekanice je to absolutně ucpané. Byli jsme tam tři čtvrtě hodiny v koloně. Sešly se dvě akce, kdy je zavřená hlavní dopravní tepna Budějovická i přivaděč na dálnici z Písku, takže tam je prostě katastrofální situace,“ popisuje řidič Martin Vácha.

S kolonami je teď třeba počítat i na dalších místech ve městě. Dopravní omezení jsou nepříjemná, ale bez nich se rekonstrukce podle starosty Jiřího Fišera udělat nedá. „Ty věci se rozjíždějí a já věřím, že až si řidiči najdou svoje cesty, že se to usadí,“ komentuje.

Budějovická ulice v Táboře potřebuje další opravu. Silnice se propadá

Po několika týdnech od dokončení oprav povrchu se na Budějovické ulici objevují další defekty. Propadají se kanály

V Budějovické ulici v Táboře se propadla silnice. A to přesto, že stavbaři loni na podzim tuto dopravní tepnu částečně opravili a položili na ni nový asfalt. Rekonstrukce stála téměř čtyři miliony korun.

O rekonstrukci Budějovické se v Táboře mluví více než deset let. Naposledy se ve velkém opravovala před 44 lety. „Já to pamatuji, ale současný stav už byl kritický. Je tady velký, hlučný a prašný provoz, potřebovali bychom také, aby tu byl ten tichý asfalt. Doufám, že Budějovická bude, jako bývala,“ říká místní obyvatel, pan Josef.

Rekonstrukce první etapy Budějovické ulice a s ní i dopravní uzavírky potrvají do poloviny listopadu.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související