Budějovická ulice v Táboře potřebuje další opravu. Silnice se propadá

24. leden 2018

V Budějovické ulici v Táboře se propadla silnice. A to přesto, že stavbaři loni na podzim tuto dopravní tepnu částečně opravili a položili na ni nový asfalt. Rekonstrukce stála téměř čtyři miliony korun.

„Přímo řeknu, že je to šlendrián. Tady se jenom počítala léta a auta. Divím se, že se tu nic nestalo,“ komentuje paní Jana. Ta patří mezi starousedlíky, kteří žijí v Budějovické ulici desítky let.

A na desítky let se už dají počítat i problémy, za které může hlavně doprava. Denně tudy projede kolem 20 tisíc aut, a to se projevuje i na stavu této ulice.

Jihočeský kraj slíbil, že ještě před velkou rekonstrukcí položí nový asfalt. Stavbaři to zvládli loni na podzim, ale tato oprava je ale podle starosty Jiřího Fišera dočasná a je třeba ji vnímat jako provizorní. „Nemůže nahradit komplexní rekonstrukci, o kterou si Budějovická říká už řadu let, to se prostě nedalo očekávat. Na druhé straně ten tankodrom, který tam byl v minulých letech, jsme nemohli a nechtěli zase ještě prodloužit,“ řekl.

Současný problém se objevil v jednom z neužších míst Budějovické ulice, jen pár metrů od Křižíkova náměstí. Na první pohled to vypadá jako by se propadly kanály, ale podle ředitelky táborské Správy a údržby silnic Radky Pavlíkové se jedná o podzemní šachtu v dezolátním stavu, která patří telekomunikační společnosti O2.

„Bohužel se to celé pohybuje a šachty se propadávají. Reklamovali jsme to, opakovaně se to opravuje, ale v tuto chvíli nefungují obalovny, takže všechno je to prozatímní výsprava. Až bude k dispozici teplá obalovaná směs, bude ta vysprávka trvalejší,“ doplnila Radka Pavlíková.

Problém na Budějovické ulici podle ní vyřeší pouze komplexní rekonstrukce. Její první etapa začne letos v létě.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio