Psát skvěle nestačí, dnes musíte umět dostat texty k lidem, říká spisovatelka a blogerka

20. květen 2021

Mladá Jihočeška Sabina Huřťáková Hašková píše pod pseudonymem Anna Beatrix Bártová. Knížky, povídky, články. Inspiruje se historií, kterou vystudovala, a dodává autorskou fikci. Vznikají tak příběhy plné tajemna i lásky.

Kromě toho vede několik webů a píše blog. Blogovat, tedy uveřejňovat své texty na internetu, podle ní dnes může každý. „Člověk by ale měl především být sám sebou, měl by psát články, které jsou nějakým způsobem aktuální a osloví třeba více lidí,“ říká.

Bloger by podle jejího názoru měl psát poutavě a gramaticky správně, zároveň je však potřeba propagace a trpělivost. „I když jste sebelepší v psaní a máte sebelákavější téma, bez propagace váš čerstvý blog skoro nikdo nenavštíví. Je třeba zajímat se o blogerskou komunitu, o internetový marketing a naučit se dostat texty k lidem,“ vysvětluje.

Rozhovor se Sabinou Huřťákovou Haškovou nejen o blozích a webech, ale také o takzvaném copywritingu, psaní knížek, kreslení a focení i o práci z domova se dvěma malými dětmi si poslechněte online, nebo si jej stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

Spustit audio

Související