Před Vlídnými tóny na konci léta s Bárkou na hradě Borotín u Tábora

22. srpen 2022

Tentokrát dojde k propojení Vlídných tónů rozhlasových s těmi takříkajíc živými. A obojí bude mít společného jmenovatele ve velmi sympatickém muzikantském tandemu jménem Bárka. 

Tvoří jej dva velmi zkušení a renomovaní hudebníci. Jedna Ivana Pokorná, harfenistka orchestru Národního divadla, a Pavel Barnáš, violoncellista Symfonického orchestru Českého rozhlasu a vůbec známá osobnost jihočeského hudebního života. A tito dva muzikanti se před několika roky vydali s Bárkou ve spojení keltské harfy a violoncella na romantickou plavbu jednak různými žánry, jednak různými místy, kde rozdávají radost z hudby a vlídných tónů.

Bárka se mimo jiné zastavila před velikonočními svátky také ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. A její nejbližší zastávkou bude Borotín u Tábora, tedy areál zříceniny hradu z čtrnáctého století v tento pátek – 26. srpna od půl osmé večer. Mediálním partnerem koncertu je naše českobudějovické rozhlasové studiu a akce se i s odkazem na tento pořad se jmenuje Vlídné tóny na konci léta.

A lze se domnívat, že repertoár Bárky, interpretační schopností jejích členů a romantické prostředí Borotína bude působit neobyčejně. A malou pozvánkou k návštěvě tohoto koncertu bude sestava nahrávek Bárky včetně milých instrumentálních úprav hit německé rockové kapely Scorpions, muzikálové klasiky Andrewa Llyoda Webera Memory z muzikálu Andrewa Lloyda Webera nebo třeba něžné skladbičky na cenu Grammy nominované americké harfenistky Deborah Henson-Conant Nightingale, tedy Slavíček.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio