Postní ryby, herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba
Postní ryby, především sleď čili herink, jsou hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Nabídne inspirace z velké rybí kuchařky Jindřicha Vaňhy, recept na dokonalý herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba.
Související
-
Rožmberská rybí polévka
Na výlovu rybníka Rožmberk vaří kulinář Petr Stupka pravidelně rybí polévku. Spokojení strávníci poté prosí o recept, a tak ho autor pořadu Kuchařské čarování nabízí.
-
Banánový chlebíček
Přemýšlíte, co s dvěma posledními, už lehce přezrálými banány? Banánový chlebíček! Stačí pár dalších surovin a během chvilky máte zaděláno na výbornou sladkost ke kávě.
-
Zimní saláty našich předků
V dnešní době si můžeme dopřát nejrůznější zeleninu po celou zimu. Přesto Petr Stupka nabízí inspiraci na saláty ze surovin, které měly k dispozici dávné hospodyňky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.