Postní ryby, herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba

18. březen 2025

Největší audioportál na českém internetu

Ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Postní ryby, herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba

Postní ryby, především sleď čili herink, jsou hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Nabídne inspirace z velké rybí kuchařky Jindřicha Vaňhy, recept na dokonalý herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas

Související

  • Rožmberská rybí polévka

    Na výlovu rybníka Rožmberk vaří kulinář Petr Stupka pravidelně rybí polévku. Spokojení strávníci poté prosí o recept, a tak ho autor pořadu Kuchařské čarování nabízí.

  • Banánový chlebíček

    Přemýšlíte, co s dvěma posledními, už lehce přezrálými banány? Banánový chlebíček! Stačí pár dalších surovin a během chvilky máte zaděláno na výbornou sladkost ke kávě.

  • Zimní saláty našich předků

    V dnešní době si můžeme dopřát nejrůznější zeleninu po celou zimu. Přesto Petr Stupka nabízí inspiraci na saláty ze surovin, které měly k dispozici dávné hospodyňky.