Polévky klasické, starodávné, z Česka, ale také z celého světa

Chlebová polévka, zelnice, japonský vývar z kořenové zeleniny, thajská omeletová, boršč... Na polévky se tentokrát ve svém Kuchařském čarování zaměřil kulinář Petr Stupka. Inspirujte se jeho vyprávěním o polévkách klasických, starodávných, českých, ale také z celého světa.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Polévka zelnice

    Starodávný recept na polévku z kysaného zelí přijde v zimním čase k chuti. V době chřipkových a jiných epidemií vám navíc pomůže posílit imunitu.

  • Rychlý boršč s červenou řepou

    Udělat klasický boršč je poměrně náročná a zdlouhavá práce. Pokud ale vyzkoušíte variantu podle kulináře Petra Stupky, budete mít polévku hotovou za pouhých třicet minut.

  • Blesková pórková polévka se sýrem a kmínová praženka

    Polévka je grunt, říkaly babičky. O tom, že konzumace polévek přináší samá pozitiva, je přesvědčen i kuchař Petr Stupka. Příprava některých z nich ani nezabere moc času.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová