Pochoutky ze staré Šumavy a z Japonska

19. listopad 2024

Několik starodávných receptů na šumavské pochoutky nabídne v Kuchařském čarování Petr Stupka. Poté vzpomene na svou cestu do Japonska, odkud si samozřejmě přivezl spoustu kulinářské inspirace.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Šumavský pstruh cibulář

    Zapomenutý recept ze staré Šumavy objevil kulinář Petr Stupka. Pstruh cibulář je snadný a chutný. Stačí koupit ryby a pár základních surovin, večeře je pak hotová rychle.

  • Polévka zelnice

    Starodávný recept na polévku z kysaného zelí přijde v zimním čase k chuti. V době chřipkových a jiných epidemií vám navíc pomůže posílit imunitu.

  • Švestkový perník

    Za starých kuchařských spisů pochází recept na švestkový perník, který připomíná kulinář Petr Stupka. Vláčný dezert se tradičně pekl třeba na Šumavě, příprava je snadná.