Plovárnu v Písku už navštěvuje přes 100 lidí denně, další koupaliště se otevírají

30. květen 2018 14:30

Návštěvnost plovárny u svatého Václava v Písku je vyšší díky dobrému počasí i modernizaci areálu. V posledních třech letech investovalo město do obnovy více než 20 milionů korun.

„Koupání je tu úžasné, bez chlóru, přírodní, oceňuji, že je tady čisto a přístup k vodě, že tu není moc lidí,“ pochvaluje si píseckou plovárnu Pavel Pohorský.

Návštěvníci oceňují i modernizaci areálu. „Opravili jsme bazén, brouzdaliště má upravenou vodu a dětský bazén také, pro děti máme skluzavku,“ vyjmenovává vedoucí plovárny Roman Drnec. Letos si podle něj víc lidí koupilo permanentku.

03142081_0.jpeg

Díky příznivému počasí je v provozu už také přírodní koupaliště v Borovanech na Českobudějovicku, aktuální otevírací doba je od 11 do 18 hodin. „Podmínky pro koupání jsou ideální. Voda je čistá, krajská hygiena udělala rozbor před zahájením a všechno je v normě,“ doplňuje správce areálu Miroslav Sýkora.

Sezónu zahájil také venkovní plavecký areál v Táboře. Návštěvníky tu ale čekají omezení, která souvisí s rekonstrukcí sousedního plaveckého stadionu. „Toalety, sprchy a šatny jsou v buňkách, nicméně voda v bazénu je čistá a přitápíme ji,“ uvádí jednatel Tělovýchovných zařízení města Tábor Jan Benda.

Pískovny u Suchdola lákají stovky lidí denně, koupání v nich je ale zakázané

K pískovnám u Suchdola nad Lužnicí zamíří každý den stovky lidí, na řadě míst je ale koupání zakázané

Prohřátý písek a průzračná voda - tomu v letním počasí asi nejde odolat. Stovky lidí proto míří k pískovnám u Suchdola nad Lužnicí. Na řadě míst je ale koupání zakázané, pískovny jsou totiž stále oficiálním dobývacím prostorem.

V pátek 1. června začne plavecká sezóna na městském koupališti v Soběslavi a Bechyni, o víkendu pak zahájí provoz venkovní bazén v Mladé Vožici na Táborsku.

Už v pátek se otevře také letní plovárna ve Velešíně na Českokrumlovsku nebo v Prachaticích, sezonu zahájí i akvapark v Dačicích.

V sobotu 2. června by měla koupací sezona začít na plovárně v Hluboké nad Vltavou. Zbývá ještě dokončit napojení toalet na městskou kanalizaci. Na jaře se podle provozovatele Romana Rákosníka opravovalo dláždění bazénu.

Bazén v Olešníku na Českobudějovicku čeká před prázdninami ještě oprava dna. Vyjde nejméně na jeden milion korun. „Každoročně jsme dělali nové a nové nátěry a teď už je nátěrů tolik, že se mezi sebou nesnesou a je to dost popraskané. V každém případě do prázdnin to chceme zprovoznit,“ dodává starosta Jaroslav Pavlica.

Spustit audio

Související