Plovárna v Písku má skalní návštěvníky, kteří jsou jí věrní i padesát let

2. červen 2018 14:05

Plovárna u svatého Václava v Písku je místem, na které se někteří lidé vracejí celý život. Písecký Barrandov, jak se jí také říká, prošel od počátku 20. století mnoha změnami.

Poslední modernizace areálu a hlavně teplé květnové počasí přilákaly letos víc návštěvníků i na začátku sezóny.

„Je to tady krásné. Koupání je úžasné, bez chlóru, oceňuji, že je tady čisto, je to tu uklizené, dobrý přístup k vodě a není tu moc lidí,“ pochvaluje si Pavel Pohorský.

Koupání v řece Otavě si užívá i Marie Vrácovská. „Plovárna je posazená na úžasném místě. I když ve městě máte pocit, že to k tomu vůbec není, přijdete sem a tady je prostě báječně,“ říká.

Její maminka Marie na plovárnu chodila už v dětství. „Naši tady měli kabinu, takže my jsme tady vyrůstali. Když potom byly naše děti malé, tak se sem zase začalo chodit, a pak skoro po padesáti letech jsme se sem vrátili a bylo to úžasné. Zase jsme se setkávali s lidmi, kteří sem chodili s námi jako děti. Je tu úžasná parta,“ popisuje.

Plovárnu v Písku už navštěvuje přes 100 lidí denně, další koupaliště se otevírají

Koupání

Návštěvnost plovárny u svatého Václava v Písku je vyšší díky dobrému počasí i modernizaci areálu. V posledních třech letech investovalo město do obnovy více než 20 milionů korun.

Za tři roky od roku 2015 se na Plovárně u svatého Václava udělalo hodně. I to mělo vliv na počet návštěvníků. „Po rekonstrukcích brouzdaliště a dětského bazénu, přichází víc dětských návštěvníků. Užívají si skluzavku, která byla vybudovaná na dětském bazénu. Návštěvníci uvítali i úpravy zeleně a prodloužení pláže,“ vyjmenovává vedoucí plovárny Roman Drnec.

Tím ale ještě úpravy plovárny neskončily. „Práce finišovaly před zahájením letošní sezóny. Instalovali jsme automatickou závlahu travnatých ploch a přibyly nové lavičky,“ dodává.

Plovárna u svatého Václava v Písku je po celou sezónu v případě dobrého počasí otevřená od 9.30 do 19.30 hodin.

Spustit audio

Související