Pavel Kroneisl: Co umí náhoda

14. květen 2021

Pragmatici tvrdí, že náhoda neexistuje. Rád bych oponoval, protože to rozhodně byla náhoda, která měla prsty v tom, že jsme s kamarádem před lety zůstali sedět v přední části auta, když nám zadek doslova urazila nákladní Tatra vyjíždějící z vedlejší silnice.

Jiný můj kamarád mi ale vyprávěl, že náhoda umí i pobavit. Před časem si na parkovišti před jedním z pražských obchodních center prohlížel vystavená nová auta. Obdivoval nablýskané krasavce a spolu s ním tam chodil další chlapík se stejným zájmem.

Oba pánové se postupně dali do řeči a hodnotili technické parametry i cenovou dostupnost exponátů. Nakonec zašli společně k blízkému stánku s občerstvením, aby své dojmy lépe probrali.

Tam můj kamarád povídá: „Tak když už jsme si tak porozuměli, mohli bychom se taky představit.“ Jeho kolega na to: „Jasně, já jsem Jan Kraus. Můj kamarád se zasmál a povídá: „No, a já jsem Karel Šíp.“

Dostalo se mu udiveného pohledu: „To si děláte srandu?“ „Ne, vážně, klidně vám ukážu občanku.“ Bylo to tak. Na jednom parkovišti u jednoho pražského nákupního centra se zcela náhodou potkali dva jmenovci našich známých televizních moderátorů. To nevymyslíš! Pánové zůstali ve spojení a občas se scházejí.

Spustit audio

Související