Oprava Václavské ulice u polikliniky omezí na půl roku dopravu v Jindřichově Hradci

10. březen 2020 08:31

Další část Václavské ulice v Jindřichově Hradci se opravuje. Stavba omezí provoz ve městě na půl roku, radnice za ni zaplatí téměř 17 milionů korun bez daně. Práce začaly v místě, kde před třemi lety skončila první etapa rekonstrukce, u nového parkoviště pod poliklinikou.

V pondělí začala stavební firma frézovat asfalt na prvním úseku, který je zavřený od nového parkoviště pod poliklinikou až k vjezdu k poliklinice.

„Zhruba dva měsíce bude trvat první etapa, další etapa pak necelé dva měsíce té v horní části,“ přibližuje radní Bohumil Komínek. V poslední fázi město uzavře křižovatku ulic U Nemocnice a Václavská.

Během následujících šesti měsíců vymění stavební firma vodovod, splaškovou i dešťovou kanalizaci, vznikne nové osvětlení a také chodník kolem plotu nemocnice, kde je teď vyšlapaná cesta v trávě.

Čtěte také

S omezením musí počítat i chodci. Třeba Václava Picku zarazilo, že jsou zavřené schody od polikliniky směrem k Václavské ulici. „Ráno jsem sem šel a teď koukám, kudy se vypařit, potřebuji do města. No, člověk se musí přizpůsobit,“ komentuje.

Pro chodce bude během rekonstrukce vždy vyhrazený koridor, kterým budou moct kolem opravované části vozovky procházet. Řidiči i cestující městskou hromadnou dopravou se ale musí připravit na objížďky. „Budeme si muset trochu zvyknout na posuny, řekněme, že tam budou zpoždění pět minut, protože ta objížďka je docela značná,“ dodává Bohumil Komínek.

Opravy další části Václavské ulice v Jindřichově Hradci potrvají do konce srpna.

Spustit audio

Související