Očkovací centrum v Táboře funguje už rok, teď je tu velký zájem o třetí dávku vakcíny proti covidu

5. leden 2022 08:09

Všichni dospělí už mají nárok na třetí dávku vakcíny proti covidu-19 po pěti měsících. Až dosud si lidé mladší 30 let museli počkat o měsíc déle. Velký zájem o posilovací dávku je i v očkovacím centru nemocnice v Táboře.

Zdravotní sestra Eva Pospíchalová bere do ruky další injekci s posilující vakcínou. Vše jde hodně rychle, pacient se u ní zdrží jen malou chvíli. „Teď dodržujte 24 hodin klidový režim, nepřetěžujte se, nepijte alkohol,“ připomíná na závěr.

Na očkování třetí dávkou dorazil například Michal Bednář. „Měl jsem v tom jasno stejně jako při první a druhé dávce. Hodně cestuji kvůli práci, takže mě to limituje, kdybych nebyl očkovaný. Je to pro mě zjednodušení pracovních povinností,“ vysvětluje.

Čtěte také

Vakcíny proti covidu se v táborské nemocnici podávají už rok. Podle náměstkyně ředitele nemocnice Jany Burdové je teď velký zájem o třetí posilující dávku. „Minimálně třikrát týdně očkujeme přes 800 lidí za den, takže jedeme dvanáctihodinové směny a termíny jsou naplněné,“ popisuje.

Možnost registrace k očkování třetí dávkou po pěti měsících se aktuálně otevřela lidem starším 18 let. „Hned ráno tam přibylo 900 registrovaných, takže jsme pouštěli další termíny. Vždy to upravujeme podle počtu zájemců, přidáváme dny a prodlužujeme do večera,“ říká Jana Burdová.

V současné době už nelze přijít do očkovacího centra táborské nemocnice bez předchozí registrace. „Zájem těch registrovaných byl tak velký, že už bychom neměli prostor očkovat bez registrací,“ objasňuje Jana Burdová, která má fungování očkovacího centra na starosti.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související