O jídle v dobách svatého Václava a nejstarší recepty z našich krajů

26. září 2023

Zachaře, kuroptve i koury sekané v kostech. Nejstarší recepty z našich krajů připomene ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Řeč totiž bude o jídle v dobách svatého Václava. A samozřejmě nezapomene na tradiční svatováclavskou kachnu.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Rolované vepřové koleno na pivě a medu

    Milovníky piva potěší recept kulináře Petra Stupky na rolované koleno. Bez oblíbeného nápoje se totiž neobejde. Ale pokrm bude chutnat i těm, kdo pivo příliš nevyhledávají.

  • Rožmberská paštika

    Paštika je pochoutkou králů. Měli jste už její rybí variantu? Doma ji snadno zvládnete připravit a chutnat bude také královsky! Recept nabízí kulinář Petr Stupka.

  • Starodávná velikonoční polévka ušelo

    Pokrm s tajemným názvem ušelo se připravoval ke svátkům jara už v předkřesťanské době. Má prý magickou moc a chrání člověka před zraněním a nemocemi.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.