Na Mezinárodním hudebním festivalu v Krumlově předvede své umění i bubeník Billy Cobham

5. září 2021

Operním galakoncertem mistra Plácida Dominga a jeho hostů, pěvkyň Adriany Kučerové a Štěpánky Pučálkové, začal v Českém Krumlově jubilejní třicátý ročník Mezinárodního hudebního festivalu.

Stejně jako loni, i letos pořadatelé akci přesunuli z tradičního letního termínu na podzimní a program podstatně zkrátili. Přesto si prezident festivalu Jaromír Boháč splnil ke kulatému výročí některé své hudební sny.

Vedle Dominga to bude páteční koncert jednoho z ikonických jazzových bubeníků současnosti Billyho Cobhama. „Já ho poslouchám od konce 70. let. Sháněli jsme desky, různé nahrávky na kazetách a snili o tom, že ho někdy uvidíme naživo. V tehdejší totalitě se za koncerty do zahraničí moc cestovat nemohla a hudebníci k nám také moc nemohli, takže takto jsem si splnil sen. Pozval jsem ho na třicátý ročník, protože ho považuju opravdu za tu ikonu,“ vysvětlil.

Mezinárodní hudební festival potrvá v Českém Krumlově do 18. září. Malou pozvánku i ohlédnutí za soutěží mladých virtuosů přináší kulturní magazín Kavárna. Dále představuje audioknihu Hodiny, novou stálou expozici Zázraky evoluce v Národním muzeu v Praze a apokalyptický román Světová válka Z.

Spustit audio

Související